2010. június 9., szerda

Sao Paulo Fashion Week 2010

Utazni már sajnos nem fogok a maradék egy hónapban (4 hét múlva ilyenkor már Uszódon leszek a családdal, és pakolok a másnapi Balcsira, ahol 5 napot töltök a barátaimmal...jupppiiiii :), így megpróbálom megtalálni ennek az élhetetlen városnak azokat a jó pontjait, amik élhetővé, sőt élvezhetővé teszik. :) Mert vannak ilyenek, még ha néha nehezen is tudom elhinni és még nehezebben találom meg őket. A fociról és a vb-ről már elkezdtem egy bejegyzést írni, de ahhoz még gyűjtök egy-két érdekes infót a kezdésig. Szóval kezdjük a lányokkal... :)

Tegnap, azaz június 8-án kezdődött el a Sao Paulo Fashion Week 2010 (http://ffw.com.br/spfw), ami a tavaszi, nyári kollekciót mutatja be. Ezt akkor is érzékelné az ember, ha nem tudna róla, mert a város konkrétan tele van 2 méternél magasabb és 40 kilónál könnyebb lányokkal. Én nem vagyok valami nagydarab, de komolyan rosszul érzem magam, mikor ezek a lányok elsétálnak mellettem...Ma Uly mondta, hogy elvinne pénteken a Fashion Week egyik hivatalos partyjára, mert valószínűleg tud rá belépőt szerezni. Először teljesen belelkesültem, aztán jöttek a szokásos kérdések, hogy úristen mit fogok felvenni egy ilyen helyre és stb...na de kezdjük ez elejétől.

Sao Paulo Fashion Week (SPFW) először 1996-ban került megrendezésre és azóta Latin-Amerika legfontosabb divattal foglalkozó rendezvényévé nőtte ki magát. Az Ibirapuera Parkban rendezik meg, ami szerintem egy elég extrém helyszín egy Fashion Week-nek, de ugyanakkor nagyon jó ötletnek is tartom. Feltéve, ha ennek ellenére tudok majd menni futni holnap is. :) Az SPFW-t nem csak Dél-Amerikában ismerik el, de ugyanakkor a világ legnevesebb divathetei között tartják számon a párizsi, milánói, londoni és new york-i hetek mellett. Sok híres modell, tervező és márka is megfordult már itt. Az SPFW-t évente két alkalommal rendezik meg. Az őszi/téli kollekciót januárban mutatják be, a tavaszi/nyárit pedig ilyenkor, júniusban. A rendezvénybe kezdetben nem fektettek különösen jelentős összeget (600.000 R$ körül), viszont nagyon rövid idő alatt hatalmas sikert futott be, így ma már több, mint 5 millió reál a költségvetés. Azért az nem kevés, 640 millió forint körül van.

Válogattam ide néhány képet egy olyan híres brazil designertől, akinek modelljeivel ma megnyitották a kifutós bemutatókat. Tufi Duek 1954-ben született Nilópolisban (Rio de Janeiro állam) és két nagyon népszerű márkát (Triton és Forum) is alapított Brazíliában. Egyébként a ruhái abszolút viselhetőek egy hétköznapi embernek is, és az árak sem annyira magasak a designer termékekhez képest. A cipőkre és táskákra egyébként külön érdemes figyelni, nekem azok a kedvenceim. Hát íme egy kis ízelítő a 2010 tavaszi/nyári Tufi Duek kollekcióból!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése