2010. április 1., csütörtök

Anyu és Apu Brazíliában - Foz do Iguaçu / Puerto Iguazu

Két és fél napot töltöttünk az Iguaçu Nemzeti Parkban. Bár már kedden ideértünk, de akkor túl késő volt bármire is. Rövid séta és egy kis vásárlás után elmentünk megvacsorázni egy pizzériába, ahol mint utóbb kiderült annyit eszel amennyit tudsz rendszerben működött a dolog és még csokis pizzájuk is volt (ez egyébként nagyon nagyon jó volt).

Tegnap, azaz szerdán megnéztük a nemzeti park brazil oldalát. Itt buszok vittek minket a vízesések közelébe, ahol hosszan lehetett gyalogolni. Nagyon szépek voltak, messzebbről lehetett őket megnézni, illetve egy helyen lehetőség volt arra is, hogy egy kialakított járdán felmenjünk a vízesésre is. A brazil oldalt elég hamar meg lehet nézni, kb 3 óra alatt be is jártuk az egészet. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy még befizetünk egy 4 órás túrába. Biciklivel szerettük volna menni az első, 9 km hosszú szakaszon, de végül az előző napi esőzések miatt a felét gyalog, másik felét pedig kis kocsikon tettük meg. Utána hajókáztunk kicsit az Iguaçu-folyón. Láttunk pár aligátort is, szóval elég fura érzéssel szálltunk be a felfújható gumikajakokba utána :)

Ma átmentünk Argentínába és megnéztük a nemzeti parknak azt az oldalát is. Az argentín oldal sokkal változatosabb, sokkal közelebbről lehet megnézni a vízeséseket és összességében is sokkal több látnivalót nyújt. Hajóval még a vízesések alá is be tudtunk menni, ahol a hatalmas víztömeg miatt nem tudtuk kinyitni a szemünket, de mindenképpen jó érzés volt :) Mindkét oldalon (de főleg a brazilon) voltak ilyen kis furi állatok, amik először nagyon édesek és különlegesek voltak, de a nap végére már nagyon idegesítettek minket, mert megpróbáltak mindent ellopni mindenkitől és mindenhol ott voltak. Íme pár fotó a parkból:



A vízesések a brazil oldalról


Az idegesítő állatokkal, amiknek egyébként nem tudjuk még a nevét sem :)


Az argentín oldalon


Ennél még közelebbre is lehetett menni, csak ott a sok víz miatt nem tudtam fotózni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése